Bilete la Concert vocal-simfonic – Brahms

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 21 feb 2025
momentan nu sunt programate alte evenimente

Vineri, 21 februarie 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert vocal-simfonic – Brahms
Dirijor: Sander Teepen
Dirijor cor: Consuela Radu-Țaga
Soliști: Cristina Grigoraș, soprană
Ivan Dikusar, bariton

Program:
Johannes Brahms
Ein Deutsches Requiem, op. 45

Având un bogat repertoriu de operă, operetă și de lied, soprana Cristina Grigoraș are un variat portofoliu de roluri în titluri de referință ale genului vocal simfonic, precum: Stabat mater de Giovanni Battista Pergolesi, Magnificat de Johann Sebastian Bach, Missa Nelson, Missa in tempore belli și Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce de Joseph Haydn, Requiem ul, Missa încoronării și Exsultate jubilate de Wolfgang Amadeus Mozart, Carmina Burana de Carl Orff, Simfonia a IX a de Ludwig van Beethoven, Requiem ul german de Johannes Brahms, Requiem ul de Gabriel Fauré, Oratoriul bizantin de Crăciun de Paul Constantinescu.
În paralel cu activitatea de la opera ieșeană pe care o desfășoară încă din 2002, soprana Cristina Grigoraș colaborează cu teatre de operă, filarmonici importante din țară, precum și alte instituții de cultură.

Ivan Dikusar s a născut în 1997 la Cernăuți (Ucraina). În anul 2016 a absolvit Colegiul Național de Arte Isidor Vorobchevici din Cernăuți, iar în studiile universitare le-a urmat la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.
La vârsta de 22 de ani a debutat în opera „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski în rolul Gremin. La scurt timp după acest debut a devenit artist liric al Operei Naționale Române din Iași.
Pe parcursul activității sale a debutat în mai multe roluri: Regele (Aida de G. Verdi), Zuniga (Carmen de G. Bizet), Comandorul (Don Giovanni de W.A. Mozart), Sparafucile (Rigoletto de G. Verdi), Nourabad (Les pêcheurs de perles de G. Bizet), Timur (Turandot de G. Puccini), Raimondo (Lucia di Lammermoor de G. Donizetti), Ferrando (Il Trovatore de G. Verdi). De asemenea, a interpretat partitura de bas din Requiem ul de W. A. Mozart.

Dirijorul Sander Teepen este laureat al Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales, București, ediția a V a (2014), fiind recompensat și cu Premiul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”.
Născut la 12 aprilie 1981, în Deurne (Olanda) Sander Teepen a studiat oboiul și dirijatul în țara natală, la Brabants Conservatorium. A urmat cursuri masterale conduse de Otto Tausk (2010), Ilona Meskó (2012) și Jorma Panula (2013). A continuat apoi să ia parte la cursurile de master conduse de Jorma Panula, Paavo Järvi, Neeme Järvi și Leonid Grin.
Sander Teepen este laureat cu Premiul I și II la Concursul Orchestrei simfonice MAV din Budapesta (2012, 2013) și câștigător al Premiului Special al Juriului (2013) și Premiului al II lea (2015) la Concursul „Blue Danube International Opera” de la Viena. Urmare a acestor importante distincții, în 2014 a fost invitat să dirijeze timp de o lună, la Teatrul de Operă din Ostrava (Cehia) și Stara Zagora.
Sander a fost dirijor al Royal Concert Band Phileutonia Eindhoven, al Orchestrei de Cameră Alveare și al Orchestrei de Cameră din Valkenswaard.
În Olanda a mai dirijat Hague Philharmonic Orchestra, Metropole Orchestra, Gelders Orchestra, North Netherlands Symphony Orchestra și South Netherlands Philharmonic. În stagiunea 2018 2019 a debutat la Rotterdam Philharmonic Orchestra, Dutch Student Chamber Orchestra, Slovak State Philharmonic Orchestra Košice și a continuat să fie dirijor invitat la Hague Philharmonic Orchestra, Metropole Orchestra, South Netherlands Philharmonic, Filarmonica Banatul Timișoara și Divadlo Antonina Opera House Dvoraka Ostrava.
În 2018 a fost distins cu prestigioasa bursă de dirijor Het Kersjes Fonds. De asemenea, între 2018 2022 a lucrat ca dirijor asistent la The Netherlands Radio Philharmonic Orchestra. Din 2020 este profesor asociat la Conservatorul Codarts din Rotterdam, la departamentul de dirijat orchestră.

Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: taxe de intermediere, procesare, emitere bilet, comisioane, cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete), costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Taxe servicii aplicabile per bilet:
Taxa administrare - 2%
Taxa procesare - 2 lei
Comision ticketing - 7.14%
Taxa emitere bilet - 1 RON

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.