Bilete la Concert Simfonic – Schubert, Mozart, Brahms

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 21 iun 2024
momentan nu sunt programate alte evenimente

Vineri, 21 iunie 2024, ora 19

Casa de Cultură a Studenților

Concert simfonic – Schubert, Mozart, Brahms

Dirijor: József Horváth

Solist: Gabriel Croitoru, vioară

Program:

Franz Schubert

Uvertura Rosamunde (Harpa fermecată) D 644

Wolfgang Amadeus Mozart

Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestra în la major, KV 219

Johannes Brahms

Dansuri ungare - selecțiuni

Violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o extrem de bogată prezență în viața muzicală, în triplă postură: de solist-concertist al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, membru (vioara I) al Cvartetului Transilvan al Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca și profesor universitar dr. la Universitatea Națională de Muzică București.

Dinamismul și elocvența interpretărilor sale au putut fi constatate de public în concerte și recitaluri susținute pe scenele tuturor Filarmonicilor din România și pe podiumuri de concert din întreaga lume. Gabriel Croitoru a apărut ca solist în compania unor orchestre importante, cum ar fi: London Royal Philharmonic, Gewandhaus Orchester Leipzig, Orchestra de Cameră Regina Sofia, Festival String of Lucern Chamber Orchestra, orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Galicia, Pamplona, Cannes, Lyon, Ansamblul orchestral din Marsilia, Filarmonica din Cannes, South-West Symphony. Astfel a avut ocazia să colaboreze cu dirijorii: Leopold Hager, Jacques Bodmer, Odon Alonso, Arturo Tamayo, Emanuel Krivinne, Rudolf Baumgartner, Jean Leber, Michel Tabachnik, Paul Nadler, Hiroaki Masuda, Claude Bardon, Alan Tongue, Cem Mansur, Horia Andreescu, Ion Baciu, Ludovic Baci, Iosif Conta, Cristian Brâncuși, Gheorghe Costin și mulți alții.

„Un maestru al planurilor muzicale” cum l-a numit critica de specialitate, József Horváth este dirijor al Operei Maghiare din 1999șsi al Operei Naționale Române din Cluj din 2006. Are apariții ca dirijor invitat la pupitrul orchestrelor filarmonicilor importante din țară și al Orchestrei de Camera Radio din București, precum și al Operelor Naționale din București, Timișoara și din Iași. În plan internațional, dirijorul clujean a condus Corul Radiodifuziunii din Budapesta și Orchestra Simfonică RTVE din Madrid, Spania. A fost inițiatorul și Directorul Artistic al festivalului Liszt 200, organizat la Opera Maghiară din Cluj in 2011.

În anul 2009 József Horváth a fost distins cu trofeul Lya Hubic, iar la Gala Premiilor Operelor Naționale din 2016 i s-a acordat Premiul pentru cel mai bun dirijor, conferit pentru realizarea premierelor operelor Samson și Dalila, Werther, Nabucco și a baletului Lacul lebedelor la cele două opere din Cluj-Napoca.

Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.