Bilete la Concert simfonic – Mozart, Bruch

Data si locatia

25 apr

ora 19:00

Concert simfonic – Mozart, Bruch

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 36,04 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 25 aprilie 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Mozart, Bruch
Dirijor: Radu Postăvaru
Solist: Liviu Prunaru, vioară

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertura Der Schauspieldirektor, KV 486
Max Bruch
Concertul nr. 3 pentru vioară și orchestră în re minor, op. 58
Wolfgang Amadeus Mozart
Simfonia nr. 41 în do major, KV 551, Jupiter

Născut în Craiova, Liviu Prunaru și a început studiile de vioară la vârsta de 6 ani. În perioada de început a educației sale muzicale, a câștigat șapte concursuri naționale și premiul I la competiția internațională Kocian din Cehoslovacia. Apoi, în 1990, a fost invitat de violonistul și maestrul Alberto Lysy să studieze cu el la renumita Academie Menuhin din Gstaad, Elveția, unde a lucrat alături de mari artiști precum Lordul Yehudi Menuhin, Igor Oistrakh, Ruggiero Ricci, Nikita Magaloff, Jean Pierre Rampal, Peter Lukas Graf și Pierre Amoyal. Prunaru și a încheiat studiile profesionale cu doamna Dorothy DeLay la New York, unde a participat și activ la cursuri de măiestrie cu Itzhak Perlman.
Violonistul român a obținut recunoaștere internațională la cele mai prestigioase competiții de vioară din lume: a fost medaliat cu aur în 1997 la Concursul Internațional de Vioară Dong A din Coreea, medaliat cu argint în 1998 la Concursul Internațional de Vioară Indianapolis din SUA, medaliat cu argint la Concursul Regina Elisabeta din Bruxelles în 1993, medaliat cu aur în 1991 la Concursul Internațional de Vioară Rodolfo Lipizer din Italia și medaliat cu aur la Concursul de Vioară R. Molinari din Elveția, printre multe altele.
Și a făcut debutul în New York alături de Orchestra Juilliard în Sala Alice Tully din Lincoln Center, după ce a câștigat marele premiu în Competiția Juilliard Mendelssohn. De asemenea, în 1999, Prunaru a câștigat marele premiu la Competiția E. Nakamichi Wieniawski Violin Concerto.
Liviu Prunaru a fost invitat să cânte ca solist cu mari orchestre ale lumii: Concertgebouw Amsterdam, Orchestra Filarmonică Regală, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Națională din Belgia, Westdeutsche Sinfonia, Orchestra Filarmonică din Atena, Orchestra Simfonică din Bari, Orchestra Radio Simfonică București, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra de Cameră Indianapolis, Orchestra Simfonică Meridian, Orchestra Simfonică din Mississippi, Orchestra Juilliard și Orchestra Filarmonică Puchon din Coreea, printre altele. A colaborat cu numeroși dirijori de renume, printre care Yehudi Menuhin, Fabio Luisi, Emmanuel Krivine, Arthur Arnold, Alexandru Lăscae, Georges Octors, Dmitri Lyss, Alexander Dimitriev, Peter Oundjian, Yuri Simonov, Andrew Litton, Peter Braschkat, Cristian Mandeal, Lukas Vis, Horia Andreescu, Mario Benzecry, Park Eun Seong și mulți alții. A participat la multe festivaluri importante, printre care Menuhin (Elveția), George Enescu (România), Incontri in Terra di Siena (Italia) și Festivalul de la Salzburg.
Totodată, Prunaru a înregistrat mai multe CD uri cu Camerata Lysy, precum și primul său CD solo care cuprinde lucrări de Strauss, Brahms, Gluck, de Falla, Saint Saëns și Sarasate, alături de pianistul Luc Devos, lansat de Pavane Records. Casa de discuri elvețiană Claves a editat toate cele trei concerte pentru vioară ale lui Saint Saëns, înregistrate cu violonistul Liviu Prunaru alături de Ensemble Orchestral de Paris și distinsul dirijor Lawrence Foster. În 2005, au apărut încă 3 înregistrări cu Integrala sonatelor pentru vioară și pian de Beethoven, cu Dana Protopopescu la pian, Anotimpurile lui Vivaldi cu Virtuosos din Lviv, sub conducerea lui Serhyi Burko și Concertul pentru vioară de Dvořák, cu Orchestra Simfonică a Flandrei sub bagheta lui David Angus.
În septembrie 2006, după 14 ani de activitate didactică la Academia Menuhin, Liviu Prunaru a devenit concertmaestru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam care a primit în 2008 titlul de cea mai bună orchestră din lume. Rămâne în această poziție timp de 18 ani, cântând pe o vioară Stradivarius denumită Pachoud, construită în 1694.
În octombrie 2010, Prunaru a făcut un alt pas important, acceptând să devină director muzical al Academiei Internaționale de Muzică Menuhin din Elveția și, prin urmare, să continue tradiția iubiților săi maeștri Yehudi Menuhin și Alberto Lysy.
În afara activității sale didactice și a celei de concertmaestru, Liviu Prunaru are o carieră solistică foarte activă. Primește foarte des invitații de a concerta ca solist din Asia (Japonia, Taiwan, Coreea) până în cele două Americi, trecând prin întreaga Europă. În paralel, susține multe recitaluri și realizează înregistrări în studiouri profesionale aproape în fiecare an.

Radu Postăvaru este născut la Iași într o familie de cunoscuți și apreciați muzicieni. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București specializarea compoziție dirijat, deține studii de licență, master și doctorat în muzică și a participat la diferite cursuri de perfecționare în arta dirijorală în Germania, Franța și Italia. Printre profesorii săi se numără personalități marcante ale vieții muzicale românești și internaționale, precum: Ovidiu Bălan, Horia Andreescu, Ion Baciu, Olaf Koch, Dan Constantinescu, Viorel Munteanu, Vasile Spătărelu, Dan Buciu.
Are peste 1500 de concerte realizate în țară și peste hotare, peste 100 de înregistrări realizate în studiouri sau în sălile de concert ca dirijor, compozitor și pianist și mai mult de 300 de emisiuni de radio și televiziune la care a participat. Activitatea sa artistică apare în peste 600 de articole și cronici de specialitate în reviste și ziare importante. A realizat filme și înregistrări live radio sau tv pentru televiziuni din Japonia, Franța, Italia, Germania, Rusia, Spania, Maroc, Cehia, Algeria, Portugalia și România.
Radu Postăvaru a făcut de a lungul anilor concerte și înregistrări ale lucrărilor marilor compozitori, dar mai ales din creația lui Richard Strauss, Franz Liszt, Dmitri Șostakovici, Piotr Ilici Ceaikovski și Paul Constantinescu. A inițiat ciclul de concerte Integrala lucrărilor simfonice ale lui Richard Strauss, de remarcat fiind interpretarea poemelor simfonice Also Sprach Zarathustra cu Orchestra Națională Radio din București, Till Eulenspiegel cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Mihai Jora” din Bacău, Don Juan cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, „Don Quijote” cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Moldova” din Iași.
Radu Postăvaru promovează muzica modernă și contemporană în concertele sale, precum și tineri interpreți pe care i a susținut de a lungul carierei.
Între anii 2015 2020 a fost cadru didactic asociat, specializarea dirijat orchestră la Departamentul de Dirijat, Muzică religioasă și Instrumente complementare, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.
Actualmente este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești și invitat al unor orchestre de prestigiu.
(www.radupostavaru.com)

Biletele se pot achiziționa on line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: taxe de intermediere, procesare, emitere bilet, comisioane, cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete), costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Taxe servicii aplicabile per b

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.