Vineri, 13 decembrie 2024, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Marquez, Gershwin, Ceaikovski
Dirijor: Vlad Vizireanu
Solist: Mihai Ungureanu, pian
Program:
Arturo Marquez
Danzon nr. 2
George Gershwin
Rhapsody in Blue pentru pian și orchestră
Piotr Ilici Ceaikovski
Selecțiuni din baletul Spărgătorul de nuci
Solist concertist al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, pianistul Mihai Ungureanu apare cu regularitate în viața de concert a țării și din străinătate, atrăgându¬-și elogiile publicului și ale presei. La 16 ani a debutat cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt pe scena Filarmonicii craiovene. Ca student al Academiei de Muzică din București a beneficiat de îndrumările maestrului Dan Grigore, precum și ale prof. Ioana Minei. Din 1981 desfășoară o intensă activitate concertistică, colaborând cu toate orchestrele simfonice din țară și realizează numeroase turnee peste hotare.
Este laureatul mai multor competiții naționale și a fost distins cu Premiul ATM (premiul Criticii Muzicale) pe anul 1986. Este invitat, cu regularitate, ca membru în juriu la importante concursuri internaționale.
Mihai Ungureanu s-¬a implicat și în realizarea unor valoroase înregistrări discografice la casa Electrecord București, promovând atât repertoriul autohton, cât și pagini de referință din creația universală: G. Enescu -¬ Sonata a III-¬a, în caracter popular românesc, cu violonista Luminița Rogacev, J. Brahms -¬ Cvartet cu pian, împreună cu Trio Consonanțe ¬Craiova. Totodată, a imprimat 2 CD¬-uri la Casa de discuri Bella Musica din Freiburg, în compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. În anul 2004 a înregistrat, în Germania, la Casa de discuri Hasted¬ WDR 3, un CD „Portret Pascal Bentoiu”, în colaborare cu violonista Jenny Abel, sub conducerea muzicală a maestrului Horia Andreescu.
Repertoriul său vast, cuprinzând lucrări reprezentative, de la muzica barocului până la cea contemporană universală și românească, îl situează printre cei mai prolifici pianiști ai momentului.
Caracterizat drept un dirijor cu „gesturi ample, claritate, precizie și pasiune pură”, Vlad Vizireanu continuă să lase o impresie dinamică și expresivă în lumea muzicii ca dirijor internațional și profesor. Cu o prezență regulată în circuitul competițional, Vizireanu a atras atenția internațională în 2013, odată cu obținerea premiului al doilea la Concursul de dirijat Cadaqués. Trei ani mai târziu și a făcut debutul cu London Symphony Orchestra la Barbican Hall, ca finalist al Donatella Flick Competition. În 2018, a fost invitat la Competiția Malko, alături de Orchestra Simfonică Națională Daneză, iar la Mahler Conducting Competition a fost unul din cei 14 dirijori invitați din cei 400 care au aplicat global, alături de Orchestra Simfonică Bamberg.
În toamna anului 2013 a fost invitat să debuteze în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” de la București, alături de Pittsburgh Symphony, iar în 2015 a revenit pe scena festivalului, la pupitrul Cameratei Regale. De atunci, a fost reinvitat la edițiile din 2019, 2021 și 2023.
Vlad Vizireanu a studiat cu David Zinman și Kurt Masur și a fost ales pentru 2 ani consecutivi unul din cei șapte dirijori din întreaga lume pentru a studia cu Bernard Haitink, la Lucerne Easter Festivals, edițiile din 2013 și 2014. Vizireanu a fost unul dintre studenții târzii ai lui Lorin Maazel, sub umbrela Festivalului Castleton din 2014. De asemenea, a primit prestigioasa „Chautauqua Conducting Fellowship” (2013) în New York, unde l a asistat pe Timothy Muffit. Printre mentorii săi se numără și Michael Tilson Thomas, Neeme Järvi, Franz Welster Möst și James DePriest.
Printre orchestrele pe care le a condus se numără Tonhalle Orchester, Lucerne Festival Strings, Simfonia New World, dar și Filarmonica din Los Angeles, Filarmonica din Napoli și Orchestra Sarasota. A fost director muzical la Simfonia Knox Galesburg din Illinois și la Simfonia North Shore din New York. De asemenea, a fost director artistic al „Enescu & The Americas”, o organizație menită să asigure un schimb cultural între România și Statele Unite ale Americii, cu ajutorul muzicii marelui compozitor român George Enescu.
Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.
Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale
Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone
INFORMATII BILETE - call center 0727.76.66.31 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.