Vineri, 4 octombrie 2024, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Lisenko, Rahmaninov
Dirijor: Adrian Morar
Solistă: Alina Bercu, pian
Program:
Mikola Lisenko
Uvertura „Taras Bulba”
Serghei Rahmaninov
Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43
Simfonia nr. 3 în la minor, op. 44
Alina Bercu s-a născut la Câmpina în 1990 și a început studiul pianului la vârsta de 7 ani cu profesoara Magdalena Toma. În toamna anului 1999 se stabilește la Brașov pentru a studia pianul în cadrul Universității „Transilvania” - Facultatea de Muzică, la clasa renumitei profesoare Stela Drăgulin. Sub îndrumarea acesteia Alina a debutat pe scena concertistică la vârsta de 9 ani.
În 2006, la numai 16 ani, Alina Bercu a fost admisă la Universitatea de Muzică „Franz Liszt” din Weimar (Germania) la clasa profesorului Grigory Gruzman. A urmat în paralel pregătirea învățământului liceal la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov (2006-2009).
Din toamna anului 2011, urmează cursurile de Masterat în cadrul Universității de Muzică din Nürnberg sub îndrumarea profesorului Wolfgang Manz .
A participat la numeroase cursuri de Măiestrie Artistică susținute de muzicieni de renume cum sunt: Karl-Heinz Kämmerling, Leslie Howard, Andras Schiff, Menachem Pressler, Lory Walfish, Rudolf Buchbinder.
Alina Bercu este laureată a mai multor concursuri internaționale: Steinway & Sons Hamburg, The World Piano Competition SUA, A.M.A. Calabria Italia, Clara Haskil Elvetia, Premio Trio di Trieste Italia, ZF Musikpreis Germania.
Adrian Morar, o prezență activă pe scenele lirice din România, binecunoscut publicului meloman și recunoscut de critica de specialitate datorită profesionalismului și nivelului artistic ridicat al fiecărui spectacol derulat sub conducerea sa muzicală. Din anul 1995, este dirijor la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.
Profesionalismul, stăpânirea artei dirijorale, formația muzicală complexă sunt calități dobândite de Adrian Morar pe parcursul anilor de studiu, grefate pe un talent autentic și o avidă curiozitate intelectuală.
S-a îndreptat spre Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a obținut diploma de dirijat cor (la clasa prof. univ. Florentin Mihăescu, 1990-1996), apoi pe cea de canto, studiind sub îndrumarea prof. univ. Alexandru Fărcaș și conf. univ. Emil Strugaru (1991-1997) și pe cea de master în specialitatea Fenomenologie muzicală (la clasa prof. univ. Gheorghe Victor Dumănescu și Aurel Stroe, 1996). Arta dirijatului de orchestră și pe cea a conducerii muzicale a spectacolelor de operă le-a deprins și prin participarea activă la diferite stagii de pregătire.
După debutul său la Opera Națională din București, Adrian Morar a fost invitat de mai multe ori să dirijeze diferite spectacole, iar în stagiunea 2006-2007 a deținut statutul de director artistic al acestei instituții. în perioada 1997-2009 a fost invitat, în repetate rânduri de Opera Națională Română din Timișoara, Opera Națională Română din Iași și Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Contactul cu publicul bucureștean a avut loc și în cadrul programelor simfonice. Astfel, timp de patru ani (2002-2006) a condus Orchestra Simfonică „Ateneu” din Capitală, activitate pe parcursul căreia a fructificat experiența câștigată ca dirijor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a condus Orchestra simfonică, Clasa de operă și Cursul de dirijat la diferite nivele (1996-2001).
În anul 2002 a fost distins de Forumul Muzical Român cu Premiul „Ludovic Spiess”, iar în anul 2009 Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca i-a decernat Trofeul „Lya Hubic”.
Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.
Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale
Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone
INFORMATII BILETE - call center 0727.76.66.31 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.
Peste pretul biletelor se adauga taxe suplimentare de 7.14%.