Bilete la Concert simfonic – Dvořák, Beethoven

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 25 oct 2024
momentan nu sunt programate alte evenimente

Vineri, 25 octombrie 2024, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Dvořák, Beethoven
Dirijor: Cristian Oroșanu
Solist: Florian Mitrea, pian

Program:
Antonin Dvořák
Dans slav în mi minor, op. 72, nr. 2

Ludwig van Beethoven
Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră în mi bemol major, op. 73, Imperialul

Antonin Dvořák
Simfonia nr. 5 în fa major, op. 76

Descris de Martha Argerich ca fiind „un pianist extraordinar”, Florian Mitrea este dublu laureat la Competițiile Internaționale de pian de la Glasgow, Hamamatsu și München (ARD). A câștigat de asemenea secțiunea de pian a Royal Overseas League Music Competition și s-a distins cu alte premii la Harbin în China, St Priest în Franța și la concursul James Mottram – Manchester. Premiul la Festivalul de pian de la New York în 2018 i-a adus debutul la Carnegie Hall.
A fost solist invitat al orchestrelor Royal Scottish National Orchestra, Philharmonia – Londra, Elbland Philharmonie – Dresden, Collegium Musicum – Basel, Filarmonica Moldova – Iași, Orchestrele Naționale și de Cameră Radio și Filarmonica George Enescu – București. Artist invitat la festivaluri internaționale precum Lucerna și George Enescu – București, Florian Mitrea a concertat în săli ca Bozar – Bruxelles, Bunka Kaikan Hall – Tokyo, Sonic Concert Hall – Oomiya City Japonia, Centrul de Arte din Seul, Harbin Concert Hall, Usher Hall – Edinburgh, Royal Concert Hall – Glasgow, Bridgewater Hall – Manchester, King’s Place și St Martin-in-the-fields din Londra. A imprimat pentru diferite radiofuziuni, frecvent pentru BBC și Radio România Muzical, dar și pentru SWR, BR, Radio France Musique și Radio Télévision Suisse.
Florian Mitrea a fost format la București de către profesoarele Flavia Moldovan și Gabriela Enășescu. Absolvent al Liceului de Muzică George Enescu din București, a câștigat o bursă de studiu la Royal Academy of Music din Londra, unde a absolvit cu cele mai înalte distincții la clasa profesoarei Diana Ketler. Ultima influență artistică majoră asupra sa au fost lecțiile cu pianistul Boris Petrushansky, ultimul evel al lui Neuhaus, la Academia de pian de la Imola, Italia.
Florian a primit titlul de Associate of the Royal Academy of Music ca recunoaștere a contribuției semnificative aduse în domeniul muzicii clasice. De asemenea, este directorul artistic al festivalului Hoinar, proiect interdisciplinar ce combină muzica clasică, teatrul, multimedia și alte domenii culturale într-un concept curatorial inedit.

Reputația profesională a dirijorului Cristian Oroșanu a determinat prezența sa încă din fragedă tinerețe pe marile scene naționale și internaționale, în compania unor ansambluri celebre, cum ar fi Orchestra Națională Radio București, Orchestre de Paris, Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine sau Deutsche Symphonie Orchester Berlin, cu pasiune atât pentru repertoriul simfonic cât și pentru lumea operei. In prezent este dirijorul permanent al Filarmonicii din Brașov.
Drumurile lui Cristian au îmbinat armonios cariera internațională, alături de orchestre de top cum ar fi Tonhalle Zurich sau BBC Scottish Orchestra, cu o activitate susținută în țară, la pupitrul filarmonicilor „George Enescu” din București, „Moldova” din Iași sau „Transilvania” din Cluj-Napoca. Invitațiile orchestrelor filarmonice din Sibiu sau Bruxelles, Oradea sau Strasbourg, Tg. Mureș sau Porto, au îmbogățit o atitudine de implicare intensă, cu posturi fixe la Operele Naționale din București, Iași și Cluj, la Filarmonica din Brașov sau DSO Berlin.
Luând exemplul Orchestrei Lamoureux, ansamblu asociativ cu mare tradiție în Franța, Cristian s-a implicat în lansarea unei tinere orchestre în Japonia (Hyogo PAC Orchestra) și a fondat o nouă orchestră în România: Kamerata Kronstadt, cu o activitate concertistică la Brașov și la diverse festivaluri în țară. Îi plac proiectele care ies din modelele clasice: în 2022 creează Internațional Fair Conducting Competition, un proiect original în care câștigătorii concursului de dirijat sunt aleși de către membrii orchestrei și nu de către un juriu extern.
Este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa dirijorului Cristian Brâncuși și perfecționat în particular sub îndrumarea celebrului profesor Constantin Bugeanu. În cadrul Academiei Internaționale „Bach” de la Stuttgart a beneficiat de îndrumarea dirijorului Helmuth Rilling, iar de-a lungul timpului a avut ocazia să fie asistentul unor maeștri reputați, cum ar fi Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich, Lawrence Foster, Ton Koopman sau Herbert Blomstedt. Cristian Oroșanu a obținut Premiul Criticii Muzicale din România și premiul al-2-lea al Concursului Internațional de Dirijat Malko, în Danemarca.
Dorind să continue tradiția pedagogică preluată de la maestrul Bugeanu, Cristian Oroșanu a fost timp de 6 ani profesor de dirijat la Universitatea de muzică „G. Enescu” din Iași și a organizat cu succes mai multe cursuri internaționale de măiestrie. În ultimii ani a făcut parte din juriul Concursului internațional de dirijat „Jeunesses Musicales” și al Concursului internațional de dirijat „Hans von Bulow”.
https://cristianorosanu.ro/

Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 0727.76.66.31 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.