Bilete la Concert simfonic – Chabrier, Mendelssohn, Schumann

Data si locatia

07 mar

ora 19:00

Concert simfonic – Chabrier, Mendelssohn, Schumann

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 36,04 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 7 martie 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Chabrier, Mendelssohn, Schumann
Dirijor: Yang Jiao
Solist: Florin Croitoru, vioară

Program:
Emmanuel Chabrier
España
Felix Mendelssohn-Bartholdy
Concertul pentru vioară și orchestră în mi minor, op. 64
Robert Schumann
Simfonia nr. 4 în re minor, op. 120

După concertele sale de debut ca solist cu Filarmonica din Viena sub bagheta lui Christoph von Dohnanyi, Florin Croitoru a fost aclamat de presa din Austria ca fiind un „solist fenomenal” (O.O. Nachrichten – Linz), măiestrind o „tehnica perfectă” (Neue Kronen Zeitung – Vienna). A apărut în nenumărate recitaluri și concerte, în numeroase țări din Europa, Asia, Africa și Statele Unite ale Americii. De asemenea, a câștigat 11 premii la diferite concursuri internaționale de vioară, menționând, în 1992, premiul I la Concursul internațional de vioară „Fritz Kreisler” de la Viena, devenind astfel primul și, până astăzi, singurul violonist român distins cu acest premiu de mare prestigiu.
În completarea personalității sale artistice, vin de asemenea multe imprimări pe CD, precum și difuzări live sau imprimate la diverse posturi de radio și TV din Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia, Franța, Austria, Japonia, Irlanda, Islanda, Suedia, Polonia, Norvegia, Marea Britanie și România.
Este licențiat al Academiei de Muzică din București (actuala UNMB). Profesorii săi de vioară din România și din străinătate au fost (în ordine cronologică) : Ionel Nistor, Cristina Ardelean, Mihai Constantinescu, Nicolae Bilciurescu, Valeriu Rogacev, Modest Iftinchi, Ștefan Gheorghiu, Eduard Schmieder și Victor Danchenko. A urmat de asemenea cursuri Masterclass cu Erick Friedman ți Aaron Rosand (SUA), Herman Krebbers (Olanda) și Jacques Ghestem (Franța).
Repertoriul și imprimările sale includ majoritatea concertelor dedicate viorii, de la baroc la contemporani, precum și câteva programe rare de recital, cum ar fi: „Niccolò Paganini – 24 de Capricii pentru vioară solo”, „Fritz Kreisler - Universul miniaturilor”, „Virtuozitatea violonistică”, „Florin Croitoru cântă propriile transcripții și compoziții originale”.
Începând cu anul 2010, a publicat, în premieră mondială, mai multe albume de transcripții pentru vioară solo, realizate după unele dintre cele mai frumoase și dificile piese de virtuozitate compuse pentru pian și/sau chitară (www.maximpublishinghouse.webs.com).
În afară de cariera solistică și de susținerea unor cursuri de măiestrie, Florin Croitoru este invitat în mod regulat în juriile diverselor concursuri internaționale de muzică.
Din 1999 este profesor de vioară al Universității Naționale de Muzică din București.

Apreciat la nivel internațional, Yang Jiao este un tânăr dirijor de origine chineză, stabilit în prezent în Germania. Este absolvent al Yale University School of Music din Connecticut, SUA, Hochschule für Musik Hanns Eisler din Berlin și al Conservatorul Central de Muzică din Beijing.
Yang Jiao este laureat cu premiul I al Concursului Li Delun - cel mai important concurs de dirijat din China - în 2012, iar doi ani mai târziu a câștigat premiul II la Concursul Internațional de dirijat Jeunesses Musicales de la București.
A avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu unii dintre cei mai mari maeștri ai timpului nostru, între care se numără Riccardo Muti, David Zimman, Leonard Slatkin și Gennady Rozhestvensky.
De-a lungul timpului a colaborat cu orchestre de prestigiu din Europa și SUA, precum: Konzerthausorchester Berlin, London Symphony Orchestra, Frankfurt Staatsorchester, Tonhalle-Orchestra Zurich, Chicago Civic Orchestra, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București, Brandenburger Symphoniker, Cherubini Orchestra în Italia și Silezia Philharmonic. În țara sa natală colaborează cu unele dintre cele mai apreciate orchestre, cum ar fi orchestra NCPA (Centrul Național al artelor spectacolului), China National Symphony Orchestra, China National Ballet Symphony Orchestra, Compania națională de operă din China, Opera din Shanghai, Orchestra Simfonică din Beijing ș.a.
Între 2011-2021 a ocupat poziția de director muzical al New Haven Chamber Orchestra din SUA. A fost de asemenea dirijor principal invitat al Orchestrei Companiei naționale de operă și dans din Beijing și director muzical asociat al Orchestrei simfonice din Lanzhou, China.
Din 2016 deține funcția de director muzical al Orchestrei de cameră „Tempus Loquendi” din Düsseldorf, iar din 2022 este director artistic al The Chamber Philharmonia Hangzhou și profesor la Conservatorul de Muzică din Zhejiang.
În paralel cu preocupările dirijorale, care vizează nu doar repertoriul simfonic ci și pe cel de operă, Yang Jiao se preocupă de cariera solistică, participând în calitate de pianist, la concursuri de interpretare sau colaborând cu diverse ansambluri camerale.

Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: taxe de intermediere, procesare, emitere bilet, comisioane, cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete), costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Taxe servicii aplicabile per bilet:
Taxa administrare - 2%
Taxa procesare - 2 lei
Comision ticketing - 7.14%
Taxa emitere bilet - 1 RON

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.