Bilete la Concert simfonic – Brahms, Schumann

Data si locatia

02 mai

ora 19:00

Concert simfonic – Brahms, Schumann

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 36,04 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 2 mai 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Brahms, Schumann
Dirijor: Cristian Sandu
Solist: Dragoș Mânza, vioară

Program:
Johannes Brahms
Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 77

Robert Schumann
Simfonia nr. 2 în do major op. 61

Violonistul Dragoș Mânza, născut în 1988 la Iași, este în prezent prim concertmaestru al Orchestrei Simfonice Tonhalle Düsseldorf.
La vârsta de șase ani primește primele lecții de vioară de la profesoara Maria Iftimie, sub a cărei îndrumare își continuă studiul viorii între anii 1995 2007, în cadrul Colegiului de Artă Octav Băncilă din Iași.
Din anul 1999 beneficiază de asemenea de îndrumarea artistică a maestrului Bujor Prelipcean, prim violonist al Cvartetului de coarde Voces și Director General al Filarmonicii Modova Iași, cu ajutorul căruia obține și prima sa bursă din partea Clubului Rotary.
La vârsta de 11 ani debutează pe scena Filarmonicii din Iași, apariție urmată de numeroase concerte cu orchestrele filarmonicilor din: Iași, Botoșani, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Craiova interpretând lucrări de Mozart, Mendelssohn, Ceaikovski, Lalo, Brahms, Paganini, Sibelius, Prokofiev si Țăranu.
Dragoș Mânza, deținător al trofeului Lira de Aur, este câștigător a 7 premii întâi la olimpiade naționale și laureat al concursurilor internaționale Jeunesses Musicales București, Kloster Schöntal și Louis Spohr Weimar, Germania. În anul 2011 devine laureat al concursului internațional de muzică de cameră Premio Trio di Trieste din Italia, împreună cu pianista Alina Bercu sub denumirea de Duo Enescu.
Dragoș Mânza a participat în decursul anilor la cursurile de măiestrie ale violoniștilor Florin Paul, Ștefan Gheorghiu, Joshua Epstein, Rainer Kussmaul, Vadim Gluzman, Ana Chumacenco și Ingolf Turban.
Sub îndrumarea concertmaeștrilor orchestrei Akademie für Alte Musik Berlin, Stephan Mai și Midori Seiler, se dedică de asemenea studiul viorii baroce și al stilului baroc de interpretare.
Între anii 2014 și 2016 își încheie studiile de master în muzică de cameră în cadrul Universității de Muzică din Frankfurt a. M. la clasa prof. Michael Sanderling și absolvă cursurile Academiei de Muzică Franz Liszt din Weimar, Germania, la clasa profesorului Friedemann Eichhorn, cu diploma de solist concertist.
În luna august 2015 debutează ca solist la Tonhalle Düsseldorf cu Concertul pentru vioară și orchestră în sol major de W.A. Mozart, sub bagheta dirijorului Sir Roger Norrington.

Absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, dirijorul Cristian Sandu și a început activitatea artistică încă din vremea studenției, de acești ani fiind legat și debutul său la pupitrul Operei Naționale Române din Cluj (Il Barbiere di Siviglia, 2004) instituție cu care colaborează și în prezent.
Specializat în Pedagogie Muzicală, Dirijat Cor, Muzicologie și Dirijat Orchestră, Cristian Sandu s a format sub îndrumarea unor iluștrii maeștri ai baghetei precum Victor Dumănescu și Petre Sbârcea (Cluj Napoca) dar și Leonid Korchmar (Sankt Petersburg). Absolvirea cursurilor din cadrul International Academy of Advanced Conducting after Ilia Musin (2007) de la Sankt Petersburg, i au permis acestuia asistarea unor mari dirijori precum Valery Gergiev, Tugan Sokhiev, Gianandrea Noseda, Pavel Bubelnikov, Yuri Temirkanov. Întâlnirea cu maestrul Maurizio Arena în cadrul cursurilor de masterclass de la Orvieto (2008), a reprezentat un moment important în devenirea sa ca dirijor de operă, o specialitate în care s a bucurat si de îndrumările marelui dirijor Nello Santi, prin asistarea acestuia în 2015 2016 la premierele spectacolelor Norma, Rigoletto (Teatro San Carlo) și La Traviata (Teatro La Fenice, Teatro alla Scala).
Cu un bogat repertoriu în genurile simfonic, operistic, sacru, sau concertant și o experiență artistică consistentă, artistul este un invitat frecvent al filarmonicilor și teatrelor de operă din România iar aprecierea sa națională este confirmată și de câștigarea Premiului I a Concursului International de Dirijat Orchestră Jeunesses Musicales, București 2010.
Afirmarea sa internațională s a produs în anul 2006 în cadrul Festivalului Internațional de Operă din Daegu (Coreea de Sud) cu opera Il Matrimonio segreto de Cimarosa, la pupitrul Orchestrei Radio din Kiev, artistul fiind recompensat cu generoase aprecieri ale criticii și publicului.
În străinătate a mai colaborat cu: Orchestra Națională a Ucrainei din Kiev, Orchestra de Stat Klassika din Sankt Petersburg, Orchestra Bruno Maderna din Forli, Orchestra Filarmonicii din Dnepropetrovsk (Ucraina), Orchestra Sinfolario din Lecco, Orchestra Operei din Daegu (Coreea de Sud), Mediterranea Chamber Orchestra din Palermo.
Obținerea titlului de Doctor in Muzică cu teza Stilemele verismului în evolutia operei moderne au prilejuit invitarea artistului în festivaluri, concursuri și jurii internationale: Concursul Internațional de Canto Petre Stefănescu Goangă, Bucuresti 2010, Concursul Internațional de Canto Vox Artis, Sibiu 2011, Black Sea Conducting Festival, Constanța 2012, Concursul Internațional de Canto Alfredo Giacomotti, Pavia 2012.
Printre ultimele sale realizări putem aminti prezența sa în 2013 în cadrul Festivalului Verdi 200 (Aida, La Traviata, Gala Verdi) cu Teatrul Academic de Opera și Balet din Almaty, Kazakhstan.
În perioada 2014 2016 Cristian Sandu a fost și dirijor invitat permanent al Operei Naționale București instituție cu care în același an a realizat premiera operei Rigoletto, în compania regizorului londonez Stephen Barlow, un spectacol ce s a bucurat de generoase aprecieri ale publicului și ale criticii. Tot la București, anul 2015 i a prilejuit colaborarea cu nume ilustre ale baletului internațional: Alina Cojocaru, Stefan Kobborg, Iana Salenko, Osiel Guneo, Xander Parish sau David Trzensimiech. În același an a semnat conducerea muzicală a spectacolului de balet DSCH/The Dream, pe muzică de Șostakovici și Mendelssohn, cu aceleași aprecieri pozitive.
În prezent, Cristian Sandu este lect. univ. dr. în cadrul Academiei de Muzica Gh. Dima din Cluj, dirijor al Orchestrei Antonin Ciolan și al cursului de Operă. Printre studenții săi s au numărat nume deja cunoscute ale tinereții lirice internaționale sau românești precum Stefan Pop, Anita Hartig, Luiza Fatyol, Kutasi Judit, Bogdan Baciu, Alin Anca, Cristian Mogoșan, Stefan Korch sau Lucian Petrean.

Biletele se pot achiziționa on line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: taxe de intermediere, procesare, emitere bilet, comisioane, cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete), costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Taxe servicii aplicabile per bilet:
Taxa administrare - 2%
Taxa procesare - 2 lei
Comision ticketing - 7,14%
Taxa emitere bilet - 1 RON

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.